Selecteer een pagina

Geef nooit korting!

Misschien kent u de beste man al wel? Jos Burgers, een auteur en veel geboekte spreker. De kracht van Jos is dat hij op een grappige manier ondernemers een spiegel voorschotelt.
Het boek is al even op de markt, maar het wordt te weinig gelezen naar ons idee.

Neem bijvoorbeeld de SALE. Die houden wij 6x per jaar?!? De vraag is dan wat de waarde van kleding is. Als je 70% korting krijgt betaal je dan zonder SALE teveel? Mensen voelen zich genaaid en de markt maakt zichzelf kapot. In België hebben ze dat opgelost! Daar krijgen ondernemers een fixe boete als ze buiten de 2 SALE periodes een SALE houden. De SALE was oorspronkelijk bedoelt om de restpartijen leeg te ruimen om over te gaan naar de zomercollectie of wintercollectie. Tegenwoordig is het een zelf-in-standhoudend kwaad. Het resulteert er in dat er bijna enkel wordt verkocht in de SALE wat natuurlijk goed past bij de letterlijke vertaling er van.

Maar niet alleen de consumentenwinkels hebben last van de prijzendruk. Door de opkomende ZZP markt zijn er veel meer concurrenten ontstaan die vaak laag onder de prijzen doorschieten. Hoe kunnen we hier nu mee om gaan?

Jos Burgers weet dit als geen ander uit te leggen in zijn boek.

Geef nooit korting!

Adviezen hoe om te gaan met prijsdruk Lage prijzen zijn funest voor een gezond rendement en tasten de winst van bedrijven, professionals en zelfstandigen enorm aan. Sinds de crisis is de prijs- en margedruk op veel markten alleen maar toegenomen. En de verwachting is dat daar voorlopig geen einde aan zal komen, zelfs niet als de economie herstelt. In de luchtige en humorvolle presentatie ‘Geef nooit korting!’ geeft Jos Burgers zijn toehoorders adviezen hoe gaan met prijsdruk. Hij maakt op een praktische wijze duidelijk hoe je prijsdruk voorkomt en tegen gaat. Want lage prijzen zijn geen vaststaand feit. De eigen invloed op de prijs is veel groter dan we vaak denken. Jos Burgers biedt zijn gehoor praktische adviezen en verhelderende inzichten hoe prijsdruk om te buigen in hogere prijzen en betere marges. Ontdek dat er vele manieren zijn om in de dagelijkse praktijk aan prijsdruk te ontsnappen. De beloning, een beter rendement, is alleszins de moeite waard.

(bron: josburgers.nl)

Voor de mensen die niet graag lezen…