Selecteer een pagina

De kracht van radioreclame

Veelal wordt radioreclame onderschat. Het is oudbollig en niemand luistert er naar. Het is irritant.. Of simpelweg vinden ondernemers radioreclame te duur.. Maar is dat wel zo?

Waarvoor is radioreclame een goed verkoopkanaal?

Voor het grootste deel is radioreclame uitermate geschikt om een merk, product of dienst te laden. Het vergroten van de herkenbaarheid. Radioreclame werkt op je onderbewustzijn. Zoals we wel eens zeggen “Who ya gonna call? Call Ghostbusters!” Het is een snelle manier om een naam te vestigen. En is een naam een bekende naam, dan geeft dat vertrouwen en leidt dat tot verkoop.

Wat is goede radioreclame?

Goede radioreclame is herkenbaarheid en een duidelijke call-to-action. Koppel het direct aan een aanbieding of een duidelijk onderscheidend vermogen. Zorg dat mensen u vinden aan de hand van radioreclame door een simpele URL of telefoonnummer te noemen.

Een zogeheten tag-on werkt ook goed. Laat uw naam nog een keer herhalen met een aanbieding.

Radioreclame oudbollig?

Zeker niet. We kennen het sinds dag en dauw, maar nog steeds is radio hot! Radio staat aan bij bedrijven, onderweg in de auto, op de oortjes in de trein of tijdens het schoonmaken in huis. Het is dus helemaal niet uit de tijd en het is zeker effectief.

Maar radioreclame is duur, toch?

Dit is een onderwerp die wij vaak bespreken met klanten. Het is afhankelijk van de doelstelling. Radioreclame is goedkoop in onze mening in vergelijking met het bereik dat het heeft.

Voorbeeld:

Radio Gelderland

163.000 luisteraars per dag

€ 175,20 per uitzending doordeweeks 20 secondenspot

Combi Deventer Post / Zutphense Koerier / Apeldoorns Stadblad

153.796 uitgaven per keer

€ 2.437,75 per advertentie z/w voor een halve pagina en € 1.218,- voor ¼ pagina z/w

Nu heeft een krantenadvertentie een hogere conversie richting de verkoop, maar de kracht van reclame is herhaling. In grote en grove lijven komt het op het volgende neer:  Wil u bekend worden, kies dan voor radioreclame. Bent u al voldoende bekend en vertrouwt, kies dan voor een krantenadvertentie. De combinatie is het krachtigst! Maar dat geldt voor alle reclamevormen. Een goede Direct mailing heeft immers ook een follow-up nodig, anders gooit u uw geld weg!

De advertentie of de radiospot moet nog gemaakt worden. Dat kost toch ook geld? Ja, dat kost geld. Een kranten advertentie op laten maken door ons kost over het algemeen tussen de € 50,-  en de € 300,-. En een radiospot heeft u ook al vanaf € 235,-..